Mungon interneti në shkolla, kushtëzon notat online të nxënësve

Prej dy vitesh, përfundimi i orarit mësimor nuk është detyrimisht përfundimi i punës për mësuesin R.C* në një nga shkollat e mesme rurale të bashkisë Përrenjas. Hedhja e të dhënave për performancën e nxënësve të tij në sistemin e menaxhimit të informacionit parauniversitar (SMIP) ka sjellë orë shtesë pune për të dhe kolegët e tij […]

Continue Reading

Kullë 23 katëshe pas Teatrit, bashkia i dhuron “Fushës” 1,266 m2 tokë publike

Pasi dështuan të realizojnë ligjin special për ndërtimin e teatrit të ri kombëtar dhe kullave pas tij, sipërmarrësi Shkëlqim Fusha dhe qeveria shqiptare kanë hartuar një plan të ri. Një kullë 23 katëshe do të ngrihet pas Teatrit Kombëtar, mbi një sipërfaqe publike prej 1,266 m2, të cilën Bashkia Tiranë e “dhuron” përmes një marrëveshje […]

Continue Reading

Largimi i Albana Ficos nga drejtimi i QSUT-së, zbulohet kush do ta zëvendësojë

Albana Fico, e cila prej tre vitesh mbante postin e drejtoreshës së QSUT-së, do të zëvendësohet në detyrë nga Alma Cami. Aktualisht Alma Cani ishte shefe e Reanimacionit në spitalin “Shefqet Ndroqi” Deri më tani nuk dihet ende arsyeja e largimit të Ficos nga posti që e mbante prej 3 vitesh. Fico mori detyrën në […]

Continue Reading

Aeroporti i Rinasit shkel ligjin, iu merr lekë për parkimin personave me aftësi të kufizuar

  Koncensionari që administron parkingun e Aeroportit “Nënë Tereza” nuk zbaton rregulloren që i përjashton personat me aftësi të kufizuar nga pagesat për parkimin. “Star Parking sh.p.k” në dy raste ka lëshuar faturë tatimore në parkimet e rezervuara për personat me aftësi të kufizuar, në ndryshim nga praktika që ka në rregulloren e miratuar prej […]

Continue Reading

Garantimi i aksesueshmërisë për personat me aftësi të kufizuar, një detyrim për Postën Shqiptare

Personat me aftësi të kufizuar në vendin tonë, por edhe personat e moshës së tretë, që i drejtohen Postës Shqiptare për të kryer shërbime të ndryshme pranë këtij institucioni, shpesh janë të detyruar të kthehen duarbosh, ose të rendin rrugëve duke i marrë me radhë filialet e postës, në kërkim të hapësirës së përshtatshme nga […]

Continue Reading

Drejt takimit të parë të shteteve palë në Traktatin për Ndalimin e Armëve Bërthamore

Me miratimin e Traktatit të OKB-së për Ndalimin e Armëve Bërthamore (TPNW) më 7 korrik 2017, shumica e botës ndërmori një hap vendimtar drejt bёrjes realitet të njё të ardhmeje pa armë bërthamore. Fushata Ndërkombëtare për Asgjёsimin e Armëve Bërthamore (ICAN) u themelua në vitin 2007 dhe iu desh një dekade punë e palodhur dhe […]

Continue Reading

Shërbimet e shëndetit mendor në Tiranë: një shqyrtim i përgjithshëm

Nga Lorela Musta   Shëndeti mendor është pjesë e pandashme e mirëqënies së individit por dhe shoqërisë në tërësi, duke ndikuar drejtpërdrejtë në cilësinë e jetës. Së fundmi nevoja e shërbimeve të shëndetit mendor është rritur së tepërmi, bazuar kjo dhe në situatat me të cilat Shqipëria është përballur. Fillimisht fatkeqësia natyrore tërmeti dhe më […]

Continue Reading

Një pilulë do të trajtojë COVID-19, qeveria amerikane do të investojë mbi 3 miliardë dollarë

Disa viruse, përfshirë gripin, HIV-in dhe hepatitin C, mund të trajtohen me një pilulë. Por, me gjithë hulumtimet prej më shumë se një viti, një pilulë e tillë nuk ekziston ende për të trajtuar koronavirusin SARS-CoV-2, që shkakton sëmundjen COVID-19. Qeveria e Shteteve të Bashkuara ka shpenzuar më shumë se 18 miliardë dollarë vitin e […]

Continue Reading