15 mendime të bukura mbi lumturinë!

“Lumturia qëndron në përsëritjen e vazhdueshme të kënaqësisë.” – Arthur Schopenhauer “Kushdo që është i lumtur, do ti bëjë të lumtur edhe të tjerët.” – Anne Frank “Ne madje as nuk kërkojmë lumturi, por vetëm më pak dhimbje.” – Chalres Bukowski “Gruaja nuk është bërë për të qenë admirimi i të gjithëve, por vetëm lumturia […]

Continue Reading

Nga Shekspiri tek Pushkini, cilat janë kryeveprat që u shkruan gjatë karantinës

Koronavirusi, ka detyruar miliarda njerëz të izolohen në shtëpitë e tyre. Për shumëkënd, kjo është një përvojë e rëndë, sidomos në aspektin psikologjik. Por nga artistët deri tek shpikësit më të mëdhenj, kanë arritur që të ndryshojnë botën për mire pikërisht nga dhomat e tyre të karantinës. Ja cilët janë disa prej tyre.   Eugjen […]

Continue Reading

Dushko Vetmo i Arbërisë, poeti dhe misionari

Nga prof. Sadik Bejko   Dushko Vetmo i Arbërisë, poeti dhe misionari Frangjisk Solano, alias Dushko Vetmo (1914-1999), ishte poet; lindi në fshatin arbëresh Frasnitë; në Buenos Aires të Argjentinës u rrit, mësoi teologji, mësoi gjuhët spanjisht, portugalisht, anglisht, japonisht, rusisht; njihte mirë latinishten, greqishten e vjetër dhe atë bizantino-kishëtare (i pari që ka përkthyer […]

Continue Reading