Të fitosh titullin Njeri!

Nga HALIL RAMA   Mesazhet që përcjellin shembullin e tij kanë emrin KRENARI. Krenaria ka nevojë për një truall, për një shtrat që rritet…E pikërisht në këtë shtrat ka ecur dhe ecën prof. dr. Sali Kurti, i përshtatur mirë me kohën, bujar, fisnik, humanist i pashoq, intelektual i mirëformuar dhe i zoti, që ka çarë në […]

Continue Reading

AstraZeneca, i zoti e shet tellalli s’e jep

Nga Çapajev Gjokutaj Ka diçka kontraversale: shkencëtarët thonë se nuk ka prova bindëse që astrazeneca shkakton tromboza, politikanët nxitojnë të pezullojnë përdorimin e saj; institucione të populluara nga shkencëtarë si OBSh deklarojnë se dobitë e kësaj vaksine i tejkalojnë dukshëm rreziqet potenciale, por shumë shtetete të BE- së, përfshirë dhe Gjermaninë e Francën, kanë pezulluar […]

Continue Reading

Jeta me D-në e madhe

Do mbajtur mend mirë këtë ditë të përuljes që i është nënshtruar qytetari i Kosovës nga shteti i vet. Jo për të vajtuar për fatin e vet, por për të mos lejuar asnjëherë tjetër të mbërrijë në këtë pikë 1. E fillova ditën në kafe me një mik të vjetër dhe një pyetje që më […]

Continue Reading

Si e hodhi në ajër Bejrutin klasa e korruptuar e politikanëve?

Nga Enver Robelli Papërgjegjësi, neglizhencë, korrupsion dhe “komandantë” nga lufta civile – ky kombinim solli deri te shpërthimi në Bejrut. Rezultati tragjik deri më tani: mbi 130 të vdekur, 5000 të plagosur, 300 mijë të pastrehë. Disa paralele me “elitat” politike në Prishtinë dhe Tiranë janë shumë të dukshme. Solidaritet me Libanin. Solidaritet me viktimat. […]

Continue Reading

Kjo raki e holluar me ujë

Nga Skënder Minxhozi Opozita dhe Presidenca, si dy pjesë të të njëjtit entitet politik, vendosën të ulin nivelin e përfaqësimit sot në Këshillin Politik, të vetmen tryezë dialogu që po diskuton të ardhmen e zgjedhjeve shqiptare. Lulzim Basha gjeti shpëtim tek zyra e Avdulla Hotit në Prishtinë, për t’i ikur një përballjeje me kryeministrin, kurse […]

Continue Reading