5 Thënie të vyera nga Sharl Bodler

Kritikë Letrare Kulturë Libri Reportazh / Profil

Sharl Bodler është konsideruar si i fundmi i romantikëve dhe i pari i modernëve. Ai, mbahet gjithashtu si më i madhi ndër poetët francezë. Lindi me 9 prill 1821 në Paris. Këto janë pak nga pasuria e madhe që ai i trashëgoi letërsisë:

 

  • «Burrat të cilët dinë të rrinë me gratë janë të njëjtët që dinë të rrinë shumë mirë dhe pa ato.»
  • «Dashuria, i vetmi krim që nuk mund të kryhet pa një bashkpunëtor.»
  • «E vetmja mënyre për të harruar kohën është ta shfrytëzosh atë.»
  • «Sa e vogël është bota në dritën e llampës dhe sa e madhe është ajo në kujtime.»
  • «E keqja shkaktohet pa u sforcuar, se është vepër e faktit. E mira është gjithnjë një art.»/Bota.al
Share: