Socialistët propozojnë datën e zgjedhjeve parlamentare, Balla: 9 maji i vitit 2021 do ishte shumë kuptimplotë pasi përkon me ditën e Europës

Aktualitet Kryesore Politikë

Kryetari i grupit parlamentar të Partisë Socialiste, Taulant Balla ka ftuar presidentin Ilir Meta që të shqyrtojë një datë për zgjedhjet e ardhshme parlamentare.

Në një deklaratë për mediat, Balla theksoi se si opsion që do i kënaqte socialistët është data 9 maj e 2021-it, që përkon me ditën Europës dhe me fitoren mbi nazi-fashizmin.

Zgjedhjet e programit të pushtetit vendor, sipas Kushtetutës, duhet të jenë me ndryshimet e reja në Kod. Sa i përket zgjedhjeve në Shkodër, Durrës, Vorë, Rrogozhinë, është kompetencë e presidenti të Republikës. Duhet ta kishte ushtruar këtë kompetencë. Kur sezoni i zgjedhjeve ka ndryshuar, 9 maj i 2021-it është një datë kuptimplotë për zgjedhjet parlamentare të ardhshme. Ditë historike e simbolik, pasi përkon me Ditën e Europës. Ndaj presidenti i Republikës, ta shqyrtojë këtë datë, dhe ne socialistët do jemi të kënaqur, pasi është dita e fitores kundër Nazi-Fashizmit. Më vjen mirë që PD pranoi (marrëveshja për Reformën Zgjedhore). PD hoqi dorë nga të gjitha kërkesat e veta. Pranoi që zgjedhjet e qershorit të 2017-ës kanë qenë të lira dhe demokratike. Sa i përket votës së shqiptarëve që jetojnë jashtë territorit, PS nuk ka hequr dorë nga ata.”, -tha Balla.

Share: