Vinçens Stratigo, poeti arbëresh që evokoi historinë shqiptare me vargje

  Vinçenc STRATIGO (1822–1886) ishte poet arbëresh. Lindi në Ungër (Lungro) të krahinës së Kozencës; mësoi në kolegjin e Shën Adrianit, ku ishte nxënës i Jeronim De Radës. Si garibaldian, mori pjesë gjallërisht në lëvizjen çlirimtare italiane. Vjershat e tij në gjuhën shqipe “Merori” (Bersalieri) dhe “Proletari” (Vajtim për vdekjen e atij që nuk ka), … Vazhdoni me leximin e Vinçens Stratigo, poeti arbëresh që evokoi historinë shqiptare me vargje